Przejdź do treści głównej

Nasze restauracje


Restauracja Rzeźnia

Restauracja „Rzeźnia”


Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.

Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Restauracja Rzeźnia

Specjalnie wyselekcjonowane mięso
od lokalnych dostawców.


Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych, nawiązującą do kultury grillowej USA. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.

Restauracja Rzeźnia

W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.


Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” – krewetki duszone w białym winie i maśle.
Restauracja Rzeźnia

Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.


Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]

ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
Restauracja Rzeźnia

Restauracja „Pod Nosem”


„Pod Nosem” to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22.
W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining.
Restauracja Pod Nosem
Restauracja Pod Nosem

    Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.


    Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.
    Restauracja Pod Nosem

    Wśród naszych gości byli m.in.:


    Hans Zimmer
    Garou
    Depeche Mode
    James Caviezel
    Benedict Cumberbatch
    Jim Carrey
    Andrzej Wajda
    Restauracja Pod Nosem
    Szef Kuchni
    Przemysław Bilski

    Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin.
    Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
    Restauracja Pod Nosem
    Restauracja Pod Nosem
      Restauracja Pod Nosem
      Gorąco zapraszamy
      ul. Kanonicza 22
      31-002 Kraków
      tel: +48 663 644 691
      [email protected]

      Apartamenty Parkside Kraków, 31-034 Kraków, Mikołaja Kopernika 8

      tel. +48 725 550 556, e-mail: [email protected]

      © [rok] Litex HoReCa Sp. z o.o., ul. Staroprzygodzka 117, 63-400 Ostrów Wielkopolski,
      Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu IX Wydział Gospodarczy KRS
      KRS: 0000993871, REGON: 523280196, NIP: PL 6222844434, Kapitał zakładowy: 13.500.000,00 PLN