Nasze restauracje
Restauracja „Rzeźnia”
Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.
Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Specjalnie wyselekcjonowane mięso
od lokalnych dostawców.
Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych, nawiązującą do kultury grillowej USA. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.
W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.
Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” – krewetki duszone w białym winie i maśle.
Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.
Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
w naszej restauracji.
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
Restauracja „Hen House”
Odkryj kulinarne niebo na Kazimierzu w Krakowie w naszej restauracji, gdzie serwujemy niezwykłe danie – kurczaka butterfly chicken! Nasze kulinaria to prawdziwa podróż smaków, a kurczak butterfly jest prawdziwą gwiazdą naszego menu. Oferujemy nie tylko wyjątkowe dania, ale także przytulną atmosferę i obsługę na najwyższym poziomie. Przyjdź i doświadcz niezapomnianego smaku w sercu Kazimierza! Odkryj kulinarną magię z nami!
Butterfly chicken
Najlepszy kurczak w Krakowie
Butterfly Chicken to niezwykła uczta dla podniebienia, w której główną rolę odgrywa soczysty kurczak grillowany na płasko. Sposób takiego opiekania to znana za oceanem metoda “spatchcock” lub flat roasted. Teraz możesz skosztować jej również w Krakowie – o ile nam wiadomo, jesteśmy jedynym lokalem w Polsce serwującym to wyśmienite danie.
Wyjątkowa podróż kulinarna
Rozpocznij swoją wyjątkową podróż kulinarną od naszych starannie przygotowanych przystawek, które powstały z pasji i precyzji, mających na celu podkreślenie bogactwa różnorodności smaków. Niech smaki naszych przystawek rozbudzą Twoje kubki smakowe, tworząc niezapomniane wrażenia kulinarnego doświadczenia.
Nasz zespół
Zaspokoi każde podniebienie
Nasz zespół kucharzy skupia się na przygotowywaniu potraw z najświeższych i najzdrowszych składników, starając się dostarczyć gościom niepowtarzalne doznania smakowe. Codziennie serwujemy nowe, pełne świeżości dania, dbając o różnorodność i wysoką jakość składników.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
w naszej restauracji.
Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.
Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.
Wśród naszych gości byli m.in.:
Hans Zimmer
Garou
Depeche Mode
James Caviezel
Benedict Cumberbatch
Jim Carrey
Andrzej Wajda
Garou
Depeche Mode
James Caviezel
Benedict Cumberbatch
Jim Carrey
Andrzej Wajda
Szef Kuchni
Przemysław Bilski
Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin.
Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
Gorąco zapraszamy