Nasze restauracje
Restauracja „Rzeźnia”
Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.
Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Specjalnie wyselekcjonowane mięso
od lokalnych dostawców.
Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych, nawiązującą do kultury grillowej USA. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.
W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.
Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” – krewetki duszone w białym winie i maśle.
Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.
Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
w naszej restauracji.
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.
Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.
Wśród naszych gości byli m.in.:
Hans Zimmer
Garou
Depeche Mode
James Caviezel
Benedict Cumberbatch
Jim Carrey
Andrzej Wajda
Garou
Depeche Mode
James Caviezel
Benedict Cumberbatch
Jim Carrey
Andrzej Wajda
Szef Kuchni
Przemysław Bilski
Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin.
Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
Gorąco zapraszamy