Skip to main content

Nasze restauracje


Restauracja Rzeźnia

Restauracja „Rzeźnia”


Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.

Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Restauracja Rzeźnia

Specjalnie wyselekcjonowane mięso
od lokalnych dostawców.


Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych, nawiązującą do kultury grillowej USA. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.

Restauracja Rzeźnia

W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.


Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” – krewetki duszone w białym winie i maśle.
Restauracja Rzeźnia

Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.


Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
[email protected]

ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
[email protected]
Restauracja Rzeźnia
Restauracja Rzeźnia

Restauracja „Hen House”


Odkryj kulinarne niebo na Kazimierzu w Krakowie w naszej restauracji, gdzie serwujemy niezwykłe danie – kurczaka butterfly chicken! Nasze kulinaria to prawdziwa podróż smaków, a kurczak butterfly jest prawdziwą gwiazdą naszego menu. Oferujemy nie tylko wyjątkowe dania, ale także przytulną atmosferę i obsługę na najwyższym poziomie. Przyjdź i doświadcz niezapomnianego smaku w sercu Kazimierza! Odkryj kulinarną magię z nami!
Restauracja Rzeźnia

Butterfly chicken
Najlepszy kurczak w Krakowie


Butterfly Chicken to niezwykła uczta dla podniebienia, w której główną rolę odgrywa soczysty kurczak grillowany na płasko. Sposób takiego opiekania to znana za oceanem metoda “spatchcock” lub flat roasted. Teraz możesz skosztować jej również w Krakowie – o ile nam wiadomo, jesteśmy jedynym lokalem w Polsce serwującym to wyśmienite danie.

Restauracja Rzeźnia

Wyjątkowa podróż kulinarna


Rozpocznij swoją wyjątkową podróż kulinarną od naszych starannie przygotowanych przystawek, które powstały z pasji i precyzji, mających na celu podkreślenie bogactwa różnorodności smaków. Niech smaki naszych przystawek rozbudzą Twoje kubki smakowe, tworząc niezapomniane wrażenia kulinarnego doświadczenia.
Restauracja Rzeźnia

Nasz zespół
Zaspokoi każde podniebienie


Nasz zespół kucharzy skupia się na przygotowywaniu potraw z najświeższych i najzdrowszych składników, starając się dostarczyć gościom niepowtarzalne doznania smakowe. Codziennie serwujemy nowe, pełne świeżości dania, dbając o różnorodność i wysoką jakość składników.
Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.
ul. Bożego Ciała 14/2
31-059 Kraków
tel: +48 603 952 809
[email protected]
Restauracja Rzeźnia

Restauracja „Pod Nosem”


„Pod Nosem” to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22.
W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining.
Restauracja Pod Nosem
Restauracja Pod Nosem

    Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.


    Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.
    Restauracja Pod Nosem

    Wśród naszych gości byli m.in.:


    Hans Zimmer
    Garou
    Depeche Mode
    James Caviezel
    Benedict Cumberbatch
    Jim Carrey
    Andrzej Wajda
    Restauracja Pod Nosem
    Szef Kuchni
    Przemysław Bilski

    Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin.
    Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
    Restauracja Pod Nosem
    Restauracja Pod Nosem
      Restauracja Pod Nosem
      Gorąco zapraszamy
      ul. Kanonicza 22
      31-002 Kraków
      tel: +48 663 644 691
      [email protected]
      Apartamenty Parkside Kraków, 31-034 Kraków, Mikołaja Kopernika 8

      tel. +48 725 550 556, e-mail: [email protected]

      © Litex HoReCa Sp. z o.o., ul. Staroprzygodzka 117, 63-400 Ostrów Wielkopolski,
      Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu IX Wydział Gospodarczy KRS
      KRS: 0000993871, REGON: 523280196, NIP: PL 6222844434, Kapitał zakładowy: 13.500.000,00 PLN