fbpx

Nasze restauracje


Restauracja "Rzeźnia"


Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.

Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.

Specjalnie wyselekcjonowane mięso
od lokalnych dostawców.


Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych. Przemysław Bilski, nasz Szef Kuchni, swe wybitne umiejętności doskonalił na wschodnim wybrzeżu Australii. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.

W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.


Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” - krewetki duszone w białym winie i maśle.

Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.


Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.

Gorąco zapraszamy do wizyty
w naszej restauracji.

ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 12 422 56 87
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 12 430 62 96
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Restauracja "Pod Nosem"


„Pod Nosem” to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22.
W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining.

    Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.


    Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.

    Wśród naszych gości byli m.in.:


    Hans Zimmer
    Garou
    Depeche Mode
    James Caviezel
    Benedict Cumberbatch
    Jim Carrey
    Andrzej Wajda

    Szef Kuchni

    Przemysław Bilski


    Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin.
    Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.

      Gorąco zapraszamy

      ul. Kanonicza 22
      31-002 Kraków
      tel: +48 12 376 00 14
      Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
      Apartamenty Parkside Kraków, 31-034 Kraków, Mikołaja Kopernika 8

      tel. +48 725 550 556, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.