Restauracja „Rzeźnia” to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa.
Nasze restauracje mieszczą się w rejonie Starego Miasta oraz krakowskiego Kazimierza. Pierwsza z restauracji powstała w 2014r. i znajduje się przy ul. Bożego Ciała 14. Druga natomiast powstała 2 lata później, tj. w 2016r. tuż obok Rynku Głównego. W każdej z nich serwujemy największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Specjalnie wyselekcjonowane mięso od lokalnych dostawców.
Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych. Przemysław Bilski, nasz Szef Kuchni, swe wybitne umiejętności doskonalił na wschodnim wybrzeżu Australii. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.
W Rzeźni skonsumujesz doskonałe grillowane żeberka wieprzowe oraz wołowe.
Jeśli jesteś fanem steków i burgerów również znajdziesz coś dla siebie. Przypieczętowaniem naszej mięsnej oferty są takie specjalności jak soczyste skrzydełka Buffalo Wings podawane z pięcioma autorskimi sosami do wyboru czy – nieco nietypowo jak na „Rzeźnię” - krewetki duszone w białym winie i maśle.
Żebro żebrem, ale człowiek pić musi.
Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych rzemieślniczych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę win.
Gorąco zapraszamy do wizyty w naszej restauracji.
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 12 422 56 87
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 12 430 62 96
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
„Pod Nosem” to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22. W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining.
Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.
Zmieniająca się sezonowo karta menu oparta jest na starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktach. Nasze oryginalne kompozycje smakowe z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających gości.
Wśród naszych gości byli m.in.:
Hans Zimmer
Garou
Depeche Mode
James Caviezel
Benedict Cumberbatch
Jim Carrey
Andrzej Wajda
Szef Kuchni
Przemysław Bilski
Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Locanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin. Posiada tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska. Jego specjalnością jest tradycyjna kuchnia polska, a w szczególności dania z dziczyzny.
Gorąco zapraszamy
ul. Kanonicza 22
31-002 Kraków
tel: +48 12 376 00 14
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Apartamenty Parkside Kraków, 31-034 Kraków, Mikołaja Kopernika 8
tel. +48 725 550 556, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.